L'ambaixador de Suïssa a l'estat, Thomas Kolly, considera "viable" la independència de Catalunya, sempre que hi hagi voluntat política per part de les parts implicades. Kolly es va reunir ahir amb la presidenta del Parlament i va remarcar la importància del diàleg entre governs i va deixar clar que Suïssa té una posició de neutralitat en el conflicte entre Catalunya i Espanya

Suïssa només mediaria si Espanya ho demanés. La principal preocupació del govern i empreses suïsses que operen a Catalunya és la incertesa política, fet pel qual Kolly va reclamar que es mantingui "la previsibilitat i la seguretat jurídica". El setembre, representants de 5 partits van signar una interpel·lació al govern per saber si estaria disposat a mediar.

Mediador, si les parts ho volen

"En vista de la neutralitat i la tradició democràtica de Suïssa, el Consell Federal està preparat per oferir els bons oficis del nostre país per intervenir entre Madrid i Barcelona?", li preguntaven. Kolly va dir que l'executiu suís ha respost de forma "estàndard" a la pregunta. "Només seria possible començar a pensar en oferir bons oficis si els governs regional i central ho demanen", va dir.