Pimec i Fepime van fer ahir visible la seva confrontació en la firma del nou Acord Interprofessional de Catalunya (AIC), document de referència per a la negociació col·lectiva entre el 2015 i el 2017, per l'ostentació de la condició de més representativitat a les pimes.

L'acord el van firmar ahir a la seu el Tribunal Laboral de Catalunya el president de Foment, Joaquim Gay de Montellà; el de Pimec, Josep González; la de Fepime, María Helena de Felipe, i els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, respectivament. Tots els presents van destacar la importància del nou acord, document de quaranta pàgines que estableix una sèrie d'orientacions i recomanacions en qüestions com l'absentisme, la política salarial, la formació professional o la igualtat de gènere en les empreses.

El text, per exemple, aposta per l'adopció de flexibilitat interna negociada a les empreses com a alternativa als ajustos de personal i planteja vincular les variables del sou a aspectes com la productivitat o la situació econòmica.