Els més de 25.000 voluntaris que van col·laborar ahir en el Gran Recapte per obtenir menjar destinat al Banc d'Aliments van recollir, fins a les set de la tarda d'ahir, més de 4.000 tones d'aliments, segons les dades facilitades pels organitzadors d'aquesta jornada solidària. Demà començarà la distribució dels aliments recollits en els 2.500 punts habilitats a 371 municipis catalans.

Els quatre bancs d'aliments de Catalunya estimen que, fins a les set del vespre, s'havien superat els quatre milions de quilos d'aliments bàsics, una xifra provisional que els permet preveure que la setena edició del Gran Recapte arribarà a una xifra similar o superior a la de l'any passat, amb 4,6 milions de quilos.

En el primer balanç s'hi havien inclòs les dades procedents de Girona, Tarragona, Lleida i les dels aliments rebuts als magatzems de Barcelona, així com a part dels que encara estan en establiments i les plataformes logístiques dels mercats i les cadenes de distribució. La campanya continuarà avui, ja que, tot i ser diumenge, molts comerços estaran oberts.

Rècord a Manresa

Durant divendres i dissabte voluntaris manresans van recollir aliments als principals supermercats de Manresa. Molts dels coordinadors de la campanya asseguraven ahir que tenien la sensació que la quantitat d'aliments recollida anava en agument respecte a l'any passat. "La gent cada cop té més clar el concepte del recapte i ja hi ha una tradició solidària que s'ha construït amb aquest esdeveniment", assegurava Josep Rafart, un dels coordinadors de l'acció. Rafart explica que a mig matí i a la tarda és quan hi ha més afluència de públic, concretament de 6 a 2/4 de 9 del vespre.

Juntament amb Rafart, la família de Sònia Clusellas formava l'equip de recollida al supermercat Lidl. Clusellas havia convençut el seu marit i les seves dues filles de 8 i 10 anys per participar en aquest acte. "És una experiència molt positiva i estic contenta que les nenes s'adonin que hi ha gent necessitada i que és important ajudar-los".

Al Carrefour del polígon dels Trullols hi havia el centre de recollida més gran. Més d'una vintena de persones treballaven per recollir, classificar i empaquetar els aliments. Aouicha Sahli era una de les coordinadores i ja fa més de 5 anys que contribueix al Gran Recapte. "Quan acaba el dia estic molt cansada, però no penso en això, penso en la gent que he ajudat", deia Sahli. Pel que fa al perfil de persones que donaven aliments, Sahli no el va poder definir ja que es tractava de gent de totes les edats i condicions socials. Daniel Ruiz va ser un dels ciutadans que es va apropar a portar aliments. "He vingut només a col·laborar amb la campanya. Espero que entre tots puguem canviar la situació en la qual es troben moltes famílies", comentava. Finalment, molts voluntaris manresans van assenyalar que enguany l'acte estava més ben organitzat i que tenien la sensació que s'estaven fent les coses bé, ja que hi havia més gent que col·laborava amb el recapte.