Homs defensa el diàleg amb l'estat per al reconeixement internacional

El candidat de Democràcia i Llibertat argumenta que la negociació no implica cap renúncia

30.11.2015 | 00:00
Homs, en la presentació del programa de la candidatura que encapçala

El candidat de Democràcia i Llibertat el 20-D, Francesc Homs, va afirmar que la culminació de la independència s'ha de fer a través del "diàleg, la negociació i el pacte" amb l'estat espanyol. D'aquesta manera l'encara conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya va sortir al pas de les crítiques de certs sectors independentistes per unes declaracions anteriors en què propugnava l'acord amb Madrid, durant la presentació del programa electoral de la seva candidatura.
Francesc Homs va argumentar que "diàleg, negociació i pacte" són la única garantia per aconseguir el reconeixement de la comunitat internacional. Homs va negar que hi hagi dubtes sobre l'objectiu i va assegurar que el compromís amb la independència és "rotund". Va explicar que cal arribar-hi des d'una "imprescindible serenitat" i moderació: "no venim a guanyar cap concurs d'independentistes de cap de setmana", va indicar.
Homs va explicar que el diàleg amb Madrid apareixia al programa electoral de Junts pel Sí i que s'inclou ara al de Democràcia i Llibertat i que també està reflectit a la declaració del Parlament de Catalunya aprovada amb els vots de la CUP. "Amb el dret a decidir també vam anar a Madrid i ens van dir que no, però no per això ho vam deixar córrer", va recordar Homs, que va opinar que l'intent de negociació de la consulta del 9-N és el que ha portat ara a una majoria independentista al Parlament de Catalunya després de les eleccions del 27-S. El candidat de Democràcia i Llibertat va tornar a plantejar aquesta estratègia i va negar que el diàleg faci rebaixar cap pretensió. En aquest sentit, Homs va afirmar que "la proposta de diàleg, negociació i pacte és essencial per guanyar la credibilitat de la comunitat internacional i per demostrar que amb l'estat espanyol no hi ha res a fer".
Per contra, Homs entén que a Madrid "l'aproximació al pacte l'afronten com un xantatge i això és per manca de cultura democràtica", mentre que a Catalunya el diàleg "forma part de la nostra raó de ser com a país. Sempre ho hem entès com a positiu i no com una claudicació", va etzibar.

Tolerància 0 amb la corrupció
El candidat de Democràcia i Llibertat també va explicar que el programa electoral de la coalició és "intolerant" amb la corrupció: "fer un país nou requereix una manera diferent de fer política". Homs va dir que la formació serà "radical" en aquesta qüestió. "Ens ofèn la gent que no ha fet les coses ben fetes", va assegurar Homs, que va destacar que "aquesta malaltia, lamentablement, no té gaires fronteres". Per això va indicar que per afrontar aquesta situació cal "començar per casa" i es va comprometre a fer neteja en el si del seu partit "si és que no s'han fet les coses bé".

L'"agressió" del FLA
En referència al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), el candidat de Democràcia i Llibertat va ironitzar sobre les seves sigles i va dir que en realitat signifiquen "Fons de Liquidació de l'Autogovern", un atac, va dir, que "cal respondre a les urnes". "Això que estan fent amb el FLA és un atac als farmacèutics, la cultura, els emprenedors...", va dir Homs. "És una acció deliberada d'atac i d'ofec a Catalunya", va afegir. Pel candidat, "el PP ja ha decidit desacomplexar-se a còpia d'intentar agafar vots a tot Espanya amb una política molt agressiva amb Catalunya". Homs va indicar que la seva és una "proposta excepcional" per fer possible la independència des de la serenitat i la moderació per contraposar els atacs del PP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema