El primer ministre britànic, David Cameron, va demanar als diputats de tots els partits que votin a favor de bombardejar Estat Islàmic (EI) a Síria, al final d'un intens debat a la Cambra dels Comuns. El govern va aprovar presentar una moció per ampliar a Síria els atacs aeris contra EI que ja fa Regne Unit sobre l'Iraq, després que el líder laborista, Jeremy Corbyn, donés llibertat de vot als seus diputats.

Cameron havia dit que només presentaria la moció si estava segur de guanyar-la. "Presentaré els arguments i espero que la major quantitat possible de membres del Parlament, de tots els partits, em donin suport. Hem tingut una reunió del govern i hem acordat la moció que es presentarà a la Cambra dels Comuns", va dir.

El secretari de Defensa dels EUA, Ashton Carter, va assegurar que el seu país està "en guerra" amb EI, en explicar com s'"accelerarà" la lluita contra aquesta organització a l'Iraq i Síria. Al Comitè de Serveis Armats de la Cambra Baixa del Congrés, Carter va avançar que els EUA reforçaran els contingents de forces especials a Síria i l'Iraq per intentar "motivar" més les tropes locals que combaten l'EI. El ministre francès d'Exteriors, Laurent Fabius, va descartar qualsevol cooperació amb l'Exèrcit sirià en dir que això no passarà mentre el president, Baixar al-Assad, estigui al capdavant del règim. "Està descartat tenir una cooperació amb aquest Exèrcit, que és de Síria però que està dirigit per Al-Assad", va destacar Fabius, que va aclarir unes declaracions fetes divendres passat en què donava a entendre que s'estudiava la possibilitat que una coalició internacional donés suport a les tropes terrestres sirianes per atacar EI.

Per part seva, Rússia va prohibir importar determinades fruites i verdures de Turquia en represàlia per l'avió abatut fa una setmana a la frontera amb Síria, incident que ha causat un greu conflicte diplomàtic entre els dos països. La llista, que va ser ratificada pel primer ministre rus, Dimitri Medvédev, i entrarà en vigor l'1 de gener.

El president d'EUA, Barack Obama, va destacar davant el seu homòleg turc, Recep Tayyip Erdogan, que l'"enemic comú" és EI, alhora que va afirmar que vol accelerar els llaços militars amb el país en el context del conflicte sirià.