Regió 7

L´Estat pagarà íntegre el FLA extra a les CCAA, inclosa Catalunya

L'Estat ha entregat els diners al considerar que s'estaven complint els nous criteris imposats per l'executiu espanyol

02.12.2015 | 15:06

L'Estat transferirà a totes les comunitats autònomes adherides al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) els 7.889 milions d'euros extres d'aquesta partida, inclosos els 3.034 milions que corresponen a Catalunya.

Així ho ha anunciat avui el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, en roda de premsa després de signar un conveni amb el president extremeny, Guillermo Fernández Vara, pel qual la regió rebrà 120 milions d'euros entre el 2016 i el 2018, a raó de 40 milions per any, en concepte de devolució de l'anomenat deute històric.

El passat 20 de novembre, la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics va acordar adoptar mesures addicionals per garantir a Catalunya la prestació dels serveis públics en defensa de l'interès general i reforçar els controls dels fons extres de finançament.

Considerava el Govern que, en les setmanes anteriors, s'havien produït una successió d'esdeveniments a Catalunya que deriven en risc per a l'interès general.

No obstant això, la setmana passada, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, va anunciar que es pagaria els diners del FLA ordinari a Catalunya perquè aquesta comunitat ja estava complint els requisits imposats.

Cosa que ha corroborat avui Montoro, que ha emplaçat la Generalitat catalana a deixar-se de "declaracions emfàtiques", com anunciar que presentaran al Tribunal Suprem un recurs contenciós administratiu per la "discriminació" que, segons la seva opinió, suposen les "condicions diferenciades" implantades pel Govern a Catalunya per rebre els diners del FLA.

Mentre Mas "està a les seves coses", l'Estat està pagant les "factures", s'ha queixat el ministre, que s'ha preguntat també "a compte de què" acudiran als tribunals, abans de recordar que hi ha resolucions judicials que la Generalitat no compleix.

"No enredin més", ha etzibat Montoro, en opinió del qual el que han de fer els mandataris catalans és seguir complint les condicions. "Deixin-se ja de pressions", ha demanat.

Segons Montoro, l'objectiu de tots ha de ser que s'abonin els diners pendent als proveïdors a Catalunya i a la resta de comunitats i que es garanteixi el manteniment dels serveis públics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema