El President català en funcions, Artur Mas, tindrà una presència "destacada" en la campanya per al 20-D del candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs (CDC), que arrencarà i finalitzarà a Barcelona per reivindicar que és possible avançar en el procés sobiranista després del 9-N i el 27-S.

Així ho va assegurar ahir el director de la campanya, Jordi Cuminal, en una roda de premsa en què va avançar que el dirigent de CDC i exconseller Francesc Homs, com a cap de cartell de Democràcia i Llibertat (DL), participarà en un cara a cara amb el candidat d'UDC i exsoci de CDC, Josep Antoni Duran i Lleida, a la cadena 8tv.

Cuminal va revelar la imatge i eslògan de la campanya d'Homs: la paraula "Impossible" amb les dues primeres lletres, "im", ratllades, per simbolitzar així que "es pot fer possible l'impossible", com, segons el seu parer, s'ha demostrat en les etapes ja completades del procés sobiranista.

Així, en "uns moments d'incertesa", amb la investidura d'Artur Mas en l'aire per la negativa de la CUP, Cuminal va remarcar que volen reivindicar "fermesa" i "idees clares", a més de "la labor realitzada en capítols" de la "història recent" com són "el 9-N i el 27-S", que "deien que eren impossibles i van ser possibles". Va remarcar que Mas tindrà un paper "destacat" en la campanya: "és un actiu del país i del procés, i precisament, en una campanya en què demanem a la gent la reivindicació de la feina feta, és claríssim que és un actiu i com a tal tindrà un paper important, amb presència en cartells i mítings", va afirmar Cuminal.

El cartell inclou la fotografia d'Homs, el lema "Impossible" amb l' "im" ratllat i la firma de l'exconseller, a més del nom Democràcia i Llibertat (DL) i les sigles dels tres partits integrants de la coalició electoral, Convergència, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament, que també figuraran en la papereta del 20-D. Cuminal va explicar que Homs, a més dels actes de campanya, participarà almenys en tres debats televisius: els de tots els candidats de TV3 i 8tv i un cara a cara a la mateixa cadena privada autonòmica amb Duran i Lleida, que encara no té data.

CDC no descarta altres presències televisives, ja que vol estar en altres debats amb líders espanyols i ha demanat un cara a cara amb el candidat del PP, Mariano Rajoy.

El director de campanya i diputat de Junts pel Sí ha dit que veu "clares oportunitats de poder guanyar" a l'"escenari d'empat a quatre" a Catalunya entre DL, ERC, C's i PSC que apunten les enquestes.