L'exdiputat de la CUP al Parlament de Catalunya David Fernàndez va suggerir ahir que la formació de l'esquerra anticapitalista cedeixi dos vots per desbloquejar la investidura d'Artur Mas com a President, a canvi de l'aprovació d'un "pla de xoc real i concret" en matèria social, per evitar que s'encalli el procés sobiranista.

En un article publicat ahir al web del diari Ara, Fernàndez explicita una possible fórmula per desenredar les negociacions entre Junts pel Sí (JxS) i la CUP, fins ara infructuoses per la negativa dels deu diputats antisistema a prestar almenys dos vots a favor i vuit abstencions per fer possible la investidura de Mas.

Si s'arribés a la data límit del 10 de gener sense que hi hagi un acord per tal d'investir el nou president, Catalunya es veuria abocada a unes noves eleccions el mes de març, en les quals, segons algunes enquestes, les forces independentistes veurien perillar la seva majoria absoluta d'escons al Parlament.

Convençut que unes eleccions el març "no és cap alternativa" i que "mendicar dos vots en xec en blanc no arreglaria gairebé res", l'exdiputat indepdentista va al·legar que "potser l'únic possible, ara mateix, són dos vots al procés al costat d'un pla de xoc real i concret".

"Abans mil vegades sortir a jugar i potser perdre que ni tan sols comparèixer al terreny de joc", va plantejar Fernàndez, en al·lusió a un hipotètic fracàs del procés independentista en cas que JxS i la CUP siguin incapaços d'arribar a un acord.

Fernàndez va reconèixer "tensions i dificultats" en la negociació entre les dues formacions, "en part ben lògiques", ja que entre els interlocutors es troben "dos projectes tan antagònics" com els de CDC i la CUP.

Per això, considera convenient "traçar la línia d'un mínim comú denominador" que permeti el "desbloqueig del bucle i el desglaç per passar pantalla".