Regió 7

El govern dels Estats Units rebutja el pla per tancar la base de Guantánamo

03.12.2015 | 07:49

El govern dels Estats Units va rebutjar un pla elaborat pel departament de Defensa per tancar el penal de Guantánamo (Cuba) en considerar-lo massa costós, fet pel qual el va tornar al Pentàgon perquè sigui revisat, va explicar The Wall Street Journal.
La proposta presentada per Defensa arribava als 566 milions d'euros, una xifra considerada excessiva per l'Administració que dirigeix el president nord-americà, Barack Obama. D'aquest total per tancar la polèmica presó, 330 milions haurien anat destinats a la construcció d'un nou penal a territori nord-americà al qual es traslladaria els presos considerats de major risc.
El rebuig al pla presentat pel Pentàgon suposa un nou escull per a una de les prioritats d'Obama abans que l'any que ve acabi el seu mandat, el tancament de Guantánamo, una promesa que ja va fer en la seva primera campanya electoral cap a la Presidència el 2008.
No obstant això, la seva intenció s'ha trobat des del principi amb l'oposició del Congrés, especialment entre els republicans, que rebutgen la transferència dels reus a presons als Estats Units. El cost anual d'operar Guantánamo, on romanen 107 presos, és de 337 milions d'euros, mentre que el de la nova presó que el Pentàgon proposa construir a territori nord-americà seria de 283 milions (més el cost inicial de 330 milions per a la seva construcció).
El passat 25 de novembre, Obama va signar una llei de pressupost per a Defensa de més de 566.000 milions d'euros, tot i que conté restriccions a la transferència de presos de Guantánamo a territori nord-americà, el que ja va obstaculitzar directament el seu objectiu de tancar la presó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema