El cap del govern, Mariano Rajoy, va reforçar ahir el seu missatge a favor de la unitat d'Espanya després que el Tribunal Constitucional anul·lés la resolució independentista del Parlament i, en la vigília de l'inici de la campanya per al 20-D, va reafirmar que la sobirania nacional és "innegociable i intocable".

Rajoy va rectificar aquesta posició a l'acte que va presidir a Badajoz organitzat pel PP i en què va insistir que davant les eleccions del 20 de desembre el seu partit és la garantia per mantenir els pilars de l'estat del benestar davant el que ofereixen altres partits.

Acompanyat del president del PP extremeny, José Antonio Monago, Rajoy va omplir el seu discurs de "bones notícies" per a Espanya en els últims temps i entre elles ha citat el descens de l'atur en el mes de novembre que es va conèixer ahir i la decisió del TC d'anul·lar la resolució del Parlament català a favor de la independència.

Respecte a aquesta última decisió, va destacar que s'hagués adoptat per unanimitat de tots els membres del tribunal en entendre que contravé la Constitució.

Després de repetir el crit de "Visca Espanya!" que va fer un dels presents a l'acte, va explicar que la defensa de la unitat del país serà un dels eixos de la seva campanya per al 20-D i va advertir en tot moment que, per a ell, aquesta unitat, la sobirania nacional i la igualtat de tots els espanyols és "innegociable i intocable". A més a més, va garantir que farà complir la llei perquè obliga tots, tant ell com el president de la Generalitat de Catalunya o a qualsevol altre ciutadà.

"La llei està per complir-la, i si no es compleix, caldrà aplicar-la", va assenyalar el cap de l'executiu espanyol.