La número u de la llista del PSC per Barcelona per a les eleccions generals del proper 20 de desembre, Carme Chacón, va demanar ahir al President català en funcions, Artur Mas, que sigui "el president de tots els catalans" i que no es negui a acatar la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la la resolució secessionista aprovada al Parlament.

"El President de tots els catalans ni se situa fora de la llei ni es nega a acatar una sentència d'un tribunal perquè no li agrada, i jo crec que la sentència és molt clara a aquests efectes", va assegurar la candidata dels socialistes catalans.

Chacón va fer aquestes declaracions als mitjans de comunicació durant una visita a la seu de la Llar d'Esclerosi Múltiple a Barcelona i després que el President català en funcions, Artur Mas, assegurés en una entrevista que "jurídicament" aquesta resolució queda anul·lada pr l'alt tribunal, però "políticament, no".

Segons va assegurar Chacón, "el que diu la sentència és que el que s'hagi de fer s'ha de fer a través d'una reforma constitucional", cosa que va reivindicar com una proposta socialista, que, segons la seva opinió, "ni opta pel bloqueig ni opta per la falta de diàleg entre institucions catalanes i espanyoles".

La candidata del partit socialista va reivindicar ahir el PSC i el PSOE com "una solució", perquè, diu, vol "diàleg i negociació per a un nou pacte territorial de convivència que canviï la relació de Catalunya amb la resta d'Espanya".

Chacón va assegurar que els socialistes "van fer les reformes que aquest país necessitava" durant els governs de Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero, i que ara "fa falta una reforma de la Constitució".

Sobre la possibilitat que Artur Mas torni a presentar-se a unes eventuals noves eleccions catalanes anticipades el març, Chacón va assegurar que "té dret a presentar-se tantes vegades com vulgui", encara que ha lamentat que "té a Catalunya paralitzada" i que "l'ha dut a la divisió entre catalans".

"Si el seu objectiu és seguir dividint la societat catalana, seguir empobrint econòmica i socialment Catalunya i seguir sense treballar contra la corrupció, que la coneix en el si del seu partit, el millor que podria fer per Catalunya és canviar de rumb i deixar-ho estar, perquè ja està fent prou mal", va concloure la candidata del PSC al Congrés dels Diputats.