El President de la Generalitat de Catalunya en funcions, Artur Mas, va afirmar ahir que, si la falta d'acord amb la CUP per fer possible la seva investidura acaba forçant unes eleccions anticipades el mes de març, ell té previst presentar-se un altre cop per tal de "culminar" el procés independentista.

En declaracions a la Cadena Ser, l'actual President català en funcions va recordar que es va comprometre que aquesta fos la seva última legislatura com a President de la Generalitat, però que si la CUP "veta" la seva investidura se sentirà "alliberat d'aquest compromís" perquè no haurà pogut ni tan sols iniciar el mandat i tornarà a intentar-ho el mes de març.

"La meva idea és presentar-me, perquè vull culminar aquest procés", va assenyalar Mas, que es va justificar: "molta gent a Catalunya em demana que en el moment més decisiu d'aquest procés no faci un pas enrere, sinó un pas endavant, que no surti en el moment més crucial". "No he pensat a deixar-lo, estic ficat fins al coll en aquest projecte, m'he deixat la pell feta esparracs en aquests últims tres anys, estic frontalment atacat pels grans poders de l'Estat i imputat per la via penal simplement per posar les urnes", va destacar Mas, que se sent "en posició de combat civilitzat, democràtic, per defensar les nostres idees i tirar endavant".

Sobre l'article de David Fernàndez, va dir que li consta que a la CUP "hi ha un debat en profunditat i opinions diverses". "M'imagino que hi ha gent dins de la CUP que no acaba d'entendre que estiguem en aquest bloqueig després de dos mesos llargs", va raonar, i va defensar que, amb acord o sense, el procés independendista seguirà endavant.