Regió 7

El suport a la independència cau cinc punts des del 27-S, segons l´enquesta del CIS

04.12.2015 | 07:43

El suport a la independència ha caigut a Catalunya quasi cinc punts després de les eleccions del 27 de setembre, segons el sondeig postelectoral difós ahir pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). El CIS no fa una pregunta directa sobre si l'enquestat està a favor o en contra de la independència, sinó que pregunta sobre fórmules alternatives d'organització territorial de l'Estat. Una de les cinc opcions que ofereix és la d'"un Estat en el qual es reconegués a les comunitats autònomes la possibilitat de convertir-se en estats independents".
En l'últim sondeig aquesta opció és la que té més suport, amb el 41,4%, però és inferior al 46,1% obtingut en l'enquesta precedent.
La segona fórmula amb més suport és la d'"un Estat en el qual les comunitats autònomes tin-guin més autonomia que en l'actualitat", amb el 26,1%, per sota del 27,8% del sondeig anterior.
L'opció amb més creixement és la d'"un Estat amb comunitats autònomes com en l'actualitat", que passa del 9,7% al 17,1%, mentre que la possibilitat d'"un únic Govern central sense autonomies" retrocedeix del 8,3% al 7,6%. D'altra banda, segons l'últim sondeig, el 38% dels enquestats declara sentir-se "tant català com espanyol", el 23,6% se sent "únicament català", el 23,4% es considera "més català que espanyol", el 5,9% es defineix "únicament espanyol" i el 5,1% respon sentir-se "més espanyol que català".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Enllaços recomanats: Premis cinema