Els investigadors del tiroteig de San Bernardino, a Califòrnia, al sud-oest dels EUA, en què dimecres van morir catorze persones, van trobar bombes casolanes i armes a l'habitatge dels suposats autors, que la policia va matar, i mantenen obertes totes les possibilitats sobre quin va poder ser el mòbil de la matança.

El president dels EUA, Barack Obama, va afirmar que és "possible" que el tiroteig dut a terme en un centre d'ajuda a discapacitats estigués "relacionat" amb el terrorisme, però que encara no se sap amb certesa, i va assegurar que la FBI arribarà "fins al fons" del que ha passat. "Sabem que els dos individus morts [per la policia] estaven equipats amb armes, i sembla que tenien accés a més armament a casa seva, però no sabem per què ho van fer, l'abast dels seus plans ni els seus mòbils", va afegir Obama.

"És possible que comporti una mica de temps" determinar els mòbils, va dir el president, que va enviar el condol a les famílies de les víctimes de la "tràgica" massacre i va assegurar que resa per una "ràpida recuperació dels ferits".

A més va argumentar que EUA ha de reflexionar i prendre mesures perquè deixi de ser "massa fàcil" fer un tiroteig, en una nova crida al control d'armes.