Com creu que està vivint el país els dos mesos transcorreguts des del 27-S?

Hi ha una mica de desencís en els representants polítics, que haurien de ser una mica més corresponsables amb el que volem la gent. L´important ha de ser el procés i no pas els personalismes, ni Mas, ni Baños. S´hauria d´anar per feina i donar una imatge internacional que no s´ha donat tan bé com caldria.

Repetir les eleccions seria un fracàs? Qui en seria el principal responsable?

Més que fracàs o no, seria posar sobre la taula que no hem estat capaços d´entendre´ns i de veure el que realment és important. Seria perdre energia i diners i en aquest moment de crisi que vivim no toca perdre ni temps ni diners. Està bé parlar de responsabilitat i no de culpa. Tot i això, com que el nombre de votants dels partits és molt diferent, si miréssim en qui recau segons aquests votants, hi hauria més gent que donaria la responsabilitat a la CUP. Vull evitar fer això perquè penso que l´error és parlar de partits i de partidismes.

Artur Mas té futur si no pot ser president?

No em preocupa el seu futur. Em preocupa el de Catalunya, i en aquests moments necessitàvem una persona forta que fes aquest pas però que ja sabíem que després no tindria futur.

Veu el procés sobiranista tocat definitivament, o només travessa un mal moment?

En els anys recents, en què hem avançat molt i ràpid, hem fet errors repetidament i els hem sabut remuntar i espero que aquesta vegada també sigui així.

Com veu la posició del govern central? Espera un canvi després del 20-D?

És clar que el govern central actuarà amb tota la força i el que pugui, però no ens ha d´espantar perquè ja ho sabíem. El que m´estranya és que no ho hagi fet abans. És possible que, com que tothom promet coses, facin dubtar la gent que buscaran solucions al problema però jo no crec en les solucions que ens puguin donar a Madrid perquè, fins ara, no han estat bones i no han pensat mai en nosaltres, i això no canviarà. En això és en el que estan més units que mai.