La candidata del PSC a les properes eleccions del 20-D, Carme Chacón, va demanar el vot a les persones que haguessin votat JxSí el 27-S i que vulguin forçar un acord dins d'Espanya. Ho va fer ahir al matí en un míting a Girona, un territori on els socialistes han patit una notable fuga de vots i militants arran del debat nacional i independentista.

És per això que Chacón va aprofitar que parlava a Girona per apel·lar aquells votants de JxSí que van fer costat a la coalició sobiranista perquè "forcessin una negociació" per aconseguir "una nova relació amb Espanya" i ara s'han vist superats per la gestió que n'estan fent CDC i ERC. A més, la socialista va negar que "sigui el mateix un govern d'esquerres que un de dretes" i va comparar les polítiques progressistes amb la "plaga bíblica" que suposa un executiu del PP "que aixafa la gent i estén una taca de corrupció".

Unes 150 persones van assistir al míting del PSC, el més petit dels pocs que porta aquesta campanya Chacón. Després de començar el seu discurs agraint "emocionada" als socialistes de Girona haver aguantat al partit després de les escissions patides, la candidata va fer una crida a recuperar una part del vot que va marxar cap a opcions independentistes en les passades eleccions al Parlament. "Coneixeu molta gent que el 27-S va votar perquè volien forçar la negociació per aconseguir una nova relació entre Catalunya i la resta d'Espanya, i ara es troben que estem sense govern, amb una ruptura unilateral", va apuntar.