ERC va fer un nou gest a les portes del pacte de govern entre Junts pel Sí (JxSí) i la CUP. El jutge i cap de llista d'ERC al Senat per la demarcació de Barcelona, Santiago Vidal, va proposar a la CUP que "s'impliqui més en la governabilitat" i que entri al govern "amb una conselleria de benestar social".

En una entrevista ahir a Rac 1, Vidal va confiar que el preacord de JxSí i la CUP s'anunciarà abans del 20-D, tot i que va recordar que les coses "s'han de concretar" i que s'ha de mirar "com es paguen i com s'organitzen els pressupostos".

Vidal va argumentar que el pla de xoc "no es pot pagar de manera immediata". Això a banda, va admetre que li agradaria ser conseller de Justícia, però que no li correspon a ell contestar a aquesta proposició perquè això "correspon al president". El jutge va afirmar, en relació amb la votació d'investidura, que amb "la cessió de dos diputats i l'abstenció de la resta n'hi ha prou", però va recorda que el govern ha de tenir el suport del Parlament "en tota la legislatura". Es va mostrar confiat que els dies 17, 18 o 19 de desembre s'anunciarà un preacord entre JxSí i la CUP, no només entorn del pla de xoc social, sinó que serà "un acord global".

Vidal creu que en quinze dies es poden aconseguir "molts acords", però que hi ha aspectes que s'hauran de perfilar, sobretot pel que fa al cost econòmic dels acords. El pla de xoc, va insistir, no es pot pagar de manera immediata, ja que de les vint mesures que JxSí va presentar a la CUP "n'hi ha aproximadament entre dotze i catorze que són d'aplicabilitat immediata i n'hi ha sis o set que segurament fins que no siguem un estat lliure no es podran aplicar", com ara el salari mínim de 1000 euros. Pel que fa al seu paper al Senat, va assegurar que, si hi va, una de les primeres mocions que presentarà serà "la dissolució de la cambra".