El ministeri de l'Interior va rebre entre divendres i ahir "moltíssimes" denúncies anònimes de sospitosos de gihadisme, de les quals 29 ja van traslladar-se als equips de la lluita antiterrorista perquè les investiguin i en determinin la fiabilitat.

Interior va activar divendres una web perquè ciutadans anònims puguin denunciar sospitosos de radicalització gihadista, una nova iniciativa del govern espanyol per lluitar contra el terrorisme internacional que s'emmarca en el Pla Estratègic Nacional de Lluita contra la Radicalització Violenta.

El ministre de l'Interior i candidat del PPC al Congrés per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, va explicar que en tan sols 24 hores aquesta bústia anònima havia rebut "una gran quantitat de comunicacions", cosa que demostra "fins a quin punt la societat està responent i que és conscient de la necessitat de col·laborar" amb les forces i cossos de seguretat de l'estat i que s'hi confia.

Després d'una anàlisi inicial d'aquestes denúncies, 29 van dirigir-se als serveis especialitzats en la lluita antiterrorista perquè es considera que són informacions "especialment sensibles" que "han de posar-se al seu coneixement".

A més, va indicar el ministre, "moltes altres s'estan valorant". Fernández va destacar la importància d'"implicar tota la societat" en el combat contra uns "bàrbars" que pretenen, segons va dir, destruir la civilització i els models de convivència.

"Podeu confiar en els serveis espanyols de la lluita antiterrorista perquè són especialment eficaços i professionals", va manifestar Fernández durant un míting electoral a Castelldefels.

El ministre va recordar que des del 26 de juny Espanya es troba en un nivell d'alerta 4 davant l'"elevat" risc que es produeixi un atemptat.

"La societat té dret a la transparència, que se l'informi de quina és la veritable situació" i a saber, va afirmar, que "cap país i tampoc Espanya estan exempts de l'amenaça" del terrorisme gihadista. "No estem davant d'una guerra de religions, sinó de bàrbars contra la civilització", va apuntar el candidat del PPC al Congrés.