La cancellera veneçolana, Delcy Rodríguez, va rebre ahir els sis expresidents llatinoamericans convidats per l'oposició a fer un seguiment de les eleccions legislatives. Aquests exmandataris van exposar-li en la reunió els seus "dubtes" respecte al procés electoral per als comicis d'avui. "La cancellera té opinions, lògicament del govern. Nosaltres vam tenir l'oportunitat d'intercanviar-les, d'exposar les nostres raons, els nostres dubtes, les nostres inquietuds, i la cancellera també les seves", va afirmar als periodistes al final de la trobada l'expresident colombià Andrés Pastrana.

Pastrana, Jorge Quiroga -de Bolívia-, Mireya Moscoso -del Panamà-, Luis Alberto Lacalle -de l'Uruguai- i els costa-riquenys Laura Chinchilla i Miguel Ángel Rodríguez, es van reunir amb la ministra de Relacions Exteriors veneçolana a la seu de la cancelleria a Caracas.

Les exdirigents Moscoso i Chin-chilla van comentar a la cancellera Rodríguez que la seva missió a Veneçuela és "simplement per observar", malgrat que encara, va assegurar Pastrana, no han estat acreditats pel Consell Nacional Electoral (CNE) d'aquest país, que avui podria viure un canvi.