L'ultranacionalista Front Nacional (FN), liderat per Marine Le Pen, és el partit més votat en les eleccions regionals de França segons les primeres projeccions dels mitjans, amb un percentatge proper al 30%, seguit per Els Republicans de Nicolas Sarkozy i el Partit Socialista.

Segons les xifres ofertes pel diari "El Món", el Front Nacional acabaria al capdavant, amb entre el 27% i el 30% dels vots, mentre que Els Republicans rebrien un 27% i els socialistes obtindrien un 23%.

D'acord amb el canal de televisió "BFMTV", el FN venceria amb el 29,5% del total dels vots, seguit pels conservadors (27%) i els socialistes (23%).

Mentrestant, les projeccions del diari Le Figaro concedeixen al partit ultradretà un 30,8%, un 27,2% als conservadors i un 22,7% als socialistes.

A més, els principals líders del FN serien els més votats en les regions en què es van presentar: tant Marine Le Pen a Nord-Pas de Calais-Picardie com la seva neboda, Marion Maréchal-Le Pen, a Provença Alps Costa Blava i el número dos del partit, Florian Philipot, a Alsàcia Champagne-Ardenes Lorena, haurien estat els més votats amb gran diferència.

Aquests resultats han tingut ja els primers efectes, ja que Pierre de Santignon, adversari socialista de Marine Le Pen a la seva regió, ha instat "els defensors de la República i dels seus valors" a impedir el pas a la líder ultradretà, apel·lant de manera indirecta a votar a la segona volta al candidat conservador, Xavier Bertrand.

El mateix Bertrand va declarar a la premsa ser "l'única alternativa possible davant l'extrema dreta" i va cridar els votants d'esquerra a votar-li en la segona volta de diumenge que, perquè, en cas contrari, el FN portaria a la regió al "declivi definitiu".

La participació en el conjunt de França se situa, segons dades provisionals, lleugerament per sobre del 50% del cens.