Scotland Yard va demanar ahir informació al públic per esclarir les circumstàncies de l'apunyalament de dues persones en el metro de Londres a la tarda de dissabte, un delicte que investiga com a "acte terrorista". El comandant de la unitat antiterrorista de la Policia Metropolitana de Londres (MET), Richard Walton, va demanar als testimonis que van poder filmar el succés, del qual actualment circulen vídeos per Internet, que "es posin en contacte".

Walton va agrair els ciutadans que ja han facilitat els seus enregistraments de l'incident, ocorregut a l'estació de metro de Leytonstone, en què un home de 29 anys va protagonitzar, segons va dir, "un atac violent amb ganivet no provocat".

El sospitós presumptament va ferir de gravetat un home de 56 anys i va causar ferides lleus a un altre home -una dona de qui es va pensar que estava ferida solament va sofrir amenaces. Segons la investigació, després de l'atac va cridar "això és per Síria", i a hores d'ara roman detingut en una comissaria londinenca.

Els agents van acudir al lloc dels fets a les 19.06 GMT de dissabte, després de ser alertats pel quiosquer de l'estació, i a les 19.14 van detenir el sospitós, que prèviament van reduir amb una descàrrega d'una pistola elèctrica.

A més d'interrogar-lo, la policia va registrar ahir un domicili a l'est de la ciutat, sense que de moment s'hagi confirmat si l'atacant tenia vincles terroristes o es va tractar d'un incident aïllat. L'excomandant de la MET Roy Ramm va opinar, en declaracions a la cadena pública BBC, que l'atac sembla ser "arbitrari" i no organitzat perquè, entre altres coses, l'autor no semblava tenir una estratègia de fugida.