El jutjat d'instrucció 1 de Sabadell va citar a declarar el cap del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, en la investigació de la peça 29 del cas Mercuri, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La peça investiga un presumpte tràfic d'influències al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) per aconseguir la concessió d'un canal de televisió per part de l'empresari Nicola Pedrazzoli, segons va explicar la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix l'acusació popular. Pedrazzoli va ser citat a declarar com a imputat, així com altres testimonis vinculats al CAC en el moment de la comissió dels fets investigats. Aquestes imputacions se sumen a la de l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que també ho estava per aquesta peça.

En un comunicat, la plataforma explica que de la lectura de l'atestat policial "es fan paleses les enormes pressions que tant Bustos com Pedrazzoli van exercir sobre els representants del PSC al CAC amb l'objectiu que votessin a favor de la concessió d'un nou canal televisiu a Pedrazzoli", fundador i propietari de Canal Català TV.

La plataforma afegeix que la pressió "també hauria estat exercida per Collboni, el qual hauria mantingut diferents converses amb Bustos en aquest sentit". La plataforma estudia la possibilitat de demanar noves imputacions un cop estudiat l'abast de les actuacions que es desprenen del sumari de la peça.

Sabadell Lliure de Corrupció assegura que la peça deixa clar "quins eren els veritables interessos de Bustos i el seu entorn, molt lluny dels interessos de la ciutat i del paper d'alcalde, fins a resultar sorprenent la quantitat de gestions realitzades i el temps invertit per aconseguir objectius destinats a satisfer els seus interessos i els dels seus amics".