El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va preguntar a la Fiscalia Anticorrupció si ha de citar de nou a declarar com a imputat Jordi Pujol Ferrusola i si és possible imposar-li mesures cautelars, entre aquestes la presó, per evitar que intenti ocultar la seva fortuna.

De la Mata va adoptar la decisió a petició d'UPyD, que exerceix l'acusació popular, i que el 19 de novembre va sol·licitar al jutge que l'enviés a la presó o adoptés alguna mesura cautelar perquè "ningú no entén com a hores d'ara no té cap tipus de restricció o mesura per evitar que destrueixi proves o amagui els seus béns".

L'advocat d'UPyD Jorge Alexandre demanava citar de nou Pujol Ferrusola per les contradiccions aparegudes a la investigació -un cop conegudes les dades remeses d'Andorra- amb el que va declarar fa un any, fonamentalment, que hagués negat que tenia comptes a diferents països i després se li hagin descobert moviments de diners a paradisos fiscals.

UPyD va reclamar que després una compareixença on s'acordi el seu ingrés a la presó pel perill de fuga, de destrucció de proves -que acreditin que la seva fortuna provenia del cobrament de comissions a canvi d'adjudicacions públiques a Catalunya- i de moviments financers dirigits a ocultar la seva fortuna, tot i tenir ja part dels comptes i patrimoni bloquejats.

Subsidiàriament, i com que De la Mata considera la mesura de la presó massa costosa, l'acusació va proposar la retirada del passaport i la prohibició d'abandonar el territori espanyol. Ara el jutge demana a la Fiscalia que l'informi sobre si és possible citar-lo de nou per a "la celebració de la compareixença de l'article 505 de la LECR a fi de resoldre sobre la necessitat d'adopció de mesures cautelars de caràcter personal".