El cap de llista de Democràcia i Llibertat (DiL) pel 20-D, Francesc Homs, ha demanat a la CUP "centrar totes les bateries" en la unitat per l'objectiu de la independència, per evitar que el camí sigui "impracticable", i ha avisat que no hi haurà "hisenda pròpia" si no es forma un govern.

En un missatge a la CUP en plenes negociacions amb Junts pel Sí (CDC i ERC) sobre un pla de xoc social, un procés constituent i la investidura d'Artur Mas com a President, Homs recalca que el projecte de la "hisenda pròpia" -amb la qual no s'hauria d'haver fet cap retallada-, que recapti tots els impostos generats a Catalunya, seguirà avançant "en la mesura que hi hagi un Govern central que ho pugui dur a terme". Ha puntualitzat que els mandats del Parlament van dirigits a "un Govern" que, per constituir-se, "requereix la investidura" d'un president, i ha insistit en la necessitat d'una "majoria absoluta cohesionada" a la cambra catalana amb les "idees clares". El dirigent ha assenyalat com a prioritat el procés de "transitorietat" d'un "Estat espanyol a un de català" i ha remarcat que, arribat el cas, els polítics catalans ja tindran "anys o segles" per discutir sobre models econòmics i socials. Ha demanat a la CUP centrar-se en la independència, amb una "dosi de gran cohesió" per fer un camí "delicat" però "possible", en què, ha dit, "si ens dediquem a buscar accents llavors això ho fa molt difícil o impracticable".

Homs va fer ahir una conferència de premsa a Barcelona amb el títol "Hisenda i fiscalitat: asfíxia premeditada", en què va participar el director per a un model d'administració tributària de Catalunya, Joan Iglesias, i el conseller d'Economia en funcions, Andreu Mas-Colell.