La d'ahir va ser una nova jornada negra per a la immigració, amb 17 morts en dos naufragis. Així, almenys sis afganesos menors d'edat, inclòs un nadó, van perdre la vida en naufragar la seva llanxa pneumàtica davant les costes de la localitat turca de Cesme, al mar Egeu, quan intentaven arribar a Grècia.

Després d'atendre una trucada d'auxili a la matinada, guardacostes turcs van poder rescatar amb vida vuit refugiats de la mateixa nacionalitat que viatjaven en l'embarcació i van sobreviure gràcies als seus salvavides i van recuperar 6 cossos sense vida.

Els equips de rescat no van poder precisar exactament l'edat dels morts, però van explicar que són menors i que un d'ells és un nadó. Els refugiats pretenien arribar a l'illa de Quios i l'embarcació es va enfonsar perquè anava massa carregada.

Paral·lelament, onze immigrants subsaharians van morir després de naufragar la pastera en què viatjaven i que buscava l'avió de Salvament Marítim Sasemar 101, després de rebre un avís de l'ONG Caminando Fronteras.

La pastera havia sortit des de Bojador, a les costes del Sàhara Occidental, suposadament amb destinació a les illes Canàries, on en les darreres hores han estat traslladats 98 immigrants que viatjaven en dues pasteres, localitzades per Salvament Marítim, una dilluns i una altra la nit de dissabte. La pastera va bolcar per les males condicions meteorològiques.

L'embarcació era buscada a les aigües entre les Canàries i el Sàhara també per un avió espanyol, el Sasemar 101, després de rebre un avís de l'ONG Caminando Fronteras per la desaparició d'una pastera amb 39 immigrants a bord.

Es desconeix de moment el parador dels altres 28 immigrants, així com la seva nacionalitat.