La Policia Nacional va detenir la matinada d'ahir un home de 32 anys, veí de Mataró, i una jove de 19 de Pájara -Fuerteventura-, tots dos d'origen marroquí, per suposadament estar integrats en l'estructura de l'organització terrorista Estat Islàmic. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va explicar ahir que els arrestats havien proferit amenaces de mort contra França i Espanya i estaven "en contacte directe" amb els líders operatius del grup gihadista a Síria.

Però també perquè tots dos, a més d'amenaçar de mort ciutadans de França i Espanya, també ho havien fet contra persones d'altres grups religiosos incitant a atemptar contra tots aquells que no professessin el seu ideari. Segons Fernández Díaz, els arrestats formaven part d'una cèl·lula "altament professionalitzada" encarregada de captar, adoctrinar i reclutar gihadistes. Per a això transmetien una imatge idealitzada de la seva lluita, amb la finalitat de persuadir joves espanyols susceptibles de ser atrets per l'Estat Islàmic (EI).

De la mateixa manera, s'encarregaven de difondre en el web "una gran quantitat de material" sobre l'ús d'armes i explosius amb la finalitat de facilitar als seus seguidors la comissió d'accions terroristes. Els dos presumptes gihadistes havien difós "massivament" també en les xarxes socials i Internet material amb imatges d'execucions comeses per EI acompanyades de comentaris humiliants per a les seves víctimes.