El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va negar ahir davant de la jutgessa que interferís per beneficiar el fundador del Canal Català, Nicola Pedrazzoli, per tal d'obtenir una nova freqüència de televisió a suggeriment de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, en el marc del cas Mercuri i pel qual Collboni està sent investigat.

Collboni va declarar ahir al migdia en qualitat d'investigat davant la jutgessa que instrueix el cas Mercuri a Sabadell, per un presumpte delicte de tràfic d'in- fluències.

Segons assenyala la investigació, Collboni va rebre dues trucades de Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell, que li demanava que intervingués sobre els consellers del Partit Socialista de Catalunya en el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

El motiu de les trucades era pressionar per tal de beneficiar Pedrazzoli, amic de Bustos, i obtenir d'aquesta manera una nova freqüència de televisió per consolidar la seva expansió a Catalunya.

"No tinc res a veure amb tot aquest assumpte, espero que en les pròximes setmanes tot s'aclareixi, i per això vull obrar amb la màxima transparència possible", va explicar Collboni, al qual reforça l'informe dels Mossos i la declaració del mateix Bustos, que l'exclou de qualsevol implicació en el cas.

Ahir també havia de declarar l'empresari de la comunicació Nicola Pedrazzoli, però un problema amb la recepció de la seva citació judicial va impedir que ho fes, segons van informar ahir mateix fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).