El tercer dels terroristes que va cometre la massacre de la sala de concerts Bataclan durant els atemptats de París del 13 de novembre ha estat identificat i és un francès que havia anat a Síria a unir-se amb grups gihadistes.

Le Parisien va avançar ahir a la seva pàgina web que es tracta de Foued Mohamed Aggad, de 23 anys, i que s'ha sabut la seva identitat el cap de setmana passat després que s'haguessin fet comprovacions amb l'ADN de la seva família.

Fonts policials citades per l'emissora France Info van explicar que és originari d'Estrasburg, en concret del conflictiu barri de Meinau -la seva família procedeix del Marroc-, i que havia viatjat a Síria a la fi del 2013. Le Parisien precisa que havia anat amb vuit amics a Síria, que dos d'ells van morir allà, i que la resta -excepte Foued Mohamed Aggad- van tornar a França entre febrer i març del 2014, abans de ser detinguts per la seva escapada gihadista.

De fet, el seu germà Karim és a la presó i els investigadors creuen que havien estat captats per Mourad Farès, conegut per reclutar gihadistes a França i arrestat a Turquia. El primer ministre francès, Manuel Valls, va confirmar ahir la identificació del tercer gihadista, el nom encara no se sabia i, sense entrar en detalls, va posar èmfasi en una entrevista que "l'important és que la investigació avança, que es coneguin les complicitats".

Els tres homes que van irrompre en ple concert al Bataclan el 13 de novembre amb els seus kalàixnikov van obrir foc contra els espectadors i van matar 89 persones, a més de ferir-ne més de dos centenars.