La coalició liderada pels EUA va matar a Síria i l'Iraq en les últimes setmanes tres caps de l'Estat Islàmic (EI), entre els quals destaca Abu Salah, un dirigent que controlava les finances del grup gihadista, va assegurar ahir el Govern dels EUA.

"Hem matat més líders d'EI. Hem portat a terme bombardejos contra tres líders del grup. La seva eliminació disminuirà la capacitat d'EI per comandar i controlar tropes i finançar els seus esforços", va anunciar en una roda de premsa el portaveu del Pentàgon a l'Iraq, Steven Warren, en una roda de premsa transmesa des de territori iraquià. Warren va detallar que la mort d'Abu Salah es va produir al final del mes de novembre i va descriure el dirigent, que havia pertangut abans a la xarxa terrorista Al-Qaida, com "un dels membres més antics i experimentats de la xarxa financera d'Estat Islàmic".

"Salah és el tercer membre de la xarxa de finances que hem matat en els últims mesos. Matar-lo a ell i als seus predecessors afecta el coneixement que necessita l'organització per coordinar el seu finançament", va destacar el portaveu del Pentàgon a l'Iraq.