L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero va advertir ahir al presideciable de Podem, Pablo Iglesias, que "la denominació del socialisme" és del PSOE, malgrat la seva temptació de voler apropiar-se la "marca".

Rodríguez Zapatero va intervenir ahir en el míting del secretari general del PSOE i candidat a president del Govern, Pedro Sánchez, el primer d'aquesta campanya electoral en el qual tots dos coincideixen, en un poliesportiu de Gijón davant unes 2.000 persones.

Amb un to irònic, Zapatero va assegurar que anomenant-se Pablo Iglesias, "és normal tenir una certa temptació de ser com la marca" que va crear el fundador del PSOE fa 137 anys.

"Però li dic a Pablo Iglesias, que no s'equivoqui, que no perdi el temps, que aquí la denominació d'origen del socialisme la té, l'ha tingut i la tindrà sempre el PSOE", va afirmar Zapatero.

L'expresident de l'executiu espanyol també va arremtre contra Ciutadans i el seu líder, Albert Rivera, qui dimecres, va acusar al amteix Rodríguez Zapatero i a Pedro Sánchez d'haver deixat "l'edifici del PSOE en ruïnes". Segons va assegurar Zapatero, cada vegada que Ciutadans "parla més i fa més propostes, està traient el programa que va deixar el PP en el calaix fa deu anys". Especialment crític va ser per la proposta de Ciutadans de suprimir les penes específiques per violència de gènere. "O no saben o és que tenen una mentalitat lamentablement masclista", va censurar Zapatero.

Reivindicació de Zapatero

El secretari general i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, va reivindicar el llegat de l'expresident del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero i el dels altres líders socialistes com a aval per guanyar les eleccions generals del pròxim 20 de desembre. Sánchez va dir sentir-se "orgullós" del bagatge del PSOE i després d'enumerar alguns dels assoliments aconseguits pels governs socialistes, Sánchez va subratllar que "tenen unes sigles, que són les del PSOE i de grans polítics" com Felipe González, Rodríguez Zapatero i Alfredo Pérez Rubalcaba.

"Gràcies pel teu llegat, José Luis, tots els socialistes ens sentim orgullosos. Has estat el president de la igualtat", va elogiar el candidat socialista a Zapatero, qui, després de fer-se una abraçada amb Sánchez, va marxar a meitat de la seva intervenció perquè havia de viatjar a Berlín.

Després de criticar que Podem "vulgui fer el que els socialistes ja van fer", el líder del PSOE ha responsabilitzat el seu cap de llista, Pablo Iglesias, d'estar treballant per a "l'esquerra desunida".

"Em fa pena veure persones d'esquerra que han renunciat a guanyar la dreta i l'única cosa que vol és danyar el PSOE", va lamentar el candidat a president d'aquesta formació per tal de reclamar que el vot progressista es concentri entorn dels socialistes i no en altres formacions.