Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident català, va anar ahir als jutjats de guàrdia de Barcelona per lliurar voluntàriament el passaport i intentar demostrar que no pensa eludir la justícia. El jutge l'hi va tornar després de deixar constància de la personació.

Pujol Ferrusola, imputat per l'Audiència Nacional i per la jutgessa de Barcelona que investiga la fortuna oculta de la seva família, va anar a primera hora d'ahir al matí al jutjat de guàrdia acompanyat dels seus dos advocats per lliurar el seu passaport, que el jutge no va acceptar en no constar-li requeriment de cap òrgan judicial per retirar-l'hi.

El jutge, després de tornar-li el passaport, va lliurar-li una providència on deixa constància de la personació voluntària i acorda notificar la compareixença de l'imputat a la magistrada que investiga la fortuna oculta per la seva família a Andorra. Amb aquesta iniciativa, Pujol s'avança a la decisió que ha de prendre el jutge José de la Mata, que, a instàncies de l'acusació popular exercida per UPyD, va requerir dilluns l'opinió de la Fiscalia sobre si ha de tornar a citar-lo a declarar i si és possible imposar-li mesures cautelars, entre elles la de presó preventiva.