El president del govern, Mariano Rajoy, va confirmar ahir que un policia espanyol va morir en l'atac talibà al costat de l'ambaixada d'Espanya a Kabul (Afganistan).

"El ministeri de l'Interior posa en coneixement dels espanyols que en l'atac ha mort un policia", va dir Rajoy, que va traslladar -al final de l'acte de campanya del PP que es va celebrar a Orihuela- el seu "afecte", "sentiment" i "afecte" als familiars del policia mort, tal com també van fer altres candidats a la presidència del govern en els seus actes eletorals, anit.

Fonts del ministeri de l'Interior van confirmar que havien rebut la comunicació de l'Afganistan de la mort d'un agent espanyol.

L'agent mort és Isidro Gabino Sant Martí Hernández, de 48 anys i nascut a La Bañeza (Lleó), que estava destinat a la capital afganesa des del setembre del 2014, segons fonts del ministeri de l'Interior.

L'agent era instructor de tir i defensa personal i formava part de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP), encarregada habitualment de la seguretat de les delegacions diplomàtiques a l'estranger. L'agent era casat i tenia quatre fills, segons les mateixes fonts.

D'altra banda, la Policia de Kabul va confirmar que almenys nou civils van resultar ferits, en principi tots afganesos, en l'atac que es va produir ahir contra l'ambaixada d'Espanya i una casa d'hostes estrangera a la capital afganesa.

D'altra banda, el govern afganès va confirmar que, a part del polític, dos dels talibans suïcides que van protagonitzar l'atac hi van morir, mentre que un tercer taliban va resultar ferit en un enfrontament amb les forces de seguretat. "Dos suïcides van ser eliminats i un tercer va ser ferit en una operació de rastreig que encara continua", va indicar el viceministre d'Interior, Mohammad Ayub Salangi, a través de la xarxa social Twitter.

D'acord amb el ministeri de l'Interior afganès, els talibans van portar a terme l'atac al voltant de les 18.00 hora local (13.30 GMT) amb un cotxe bomba contra una casa d'hostes al costat de l'ambaixada d'Espanya a Kabul, que va anar acompanyat d'un assalt i posteriorment d'un tiroteig del talibans amb les forces de seguretat.