El candidat de C's, Albert Rivera, creu que en els darrers anys el "vaixell" d'Espanya ha anat "sense rumb" i amb un capità "que a vegades desapareix". Per això, ahir es va oferir per ser el nou capità del país i fer les reformes necessàries per poder "salpar tots junts".

Rivera va arribar a l'equador de la campanya amb optimisme, ja que les enquestes el situen per sobre del PSOE i creu que en la seva escalada fins i tot podria arribar a superar el PP. Aquest és, de fet, el seu objectiu i creu que encara és a temps d'aconseguir-ho. I se sent "al centre de la diana" dels atacs del PSOE, PP i Podem, però ell s'hi ha tornat i els qualifica d'"immobilistes" i de no tenir un projecte comú per governar Espanya, respectivament.

Rivera ha deixat clar que no donarà suport ni a uns ni als altres i que tampoc no governarà amb un partit com Podem, "que vol trencar Espanya i fer un referèndum a Catalunya". Precisament, sobre Catalunya, es va mostrar convençut que el rei Felip VI ha fet més que el govern per posar-hi una solució, i va apuntar que en molts casos només calen "gestos" o tenir una mica d'empatia.

Després d'assabentar-se de la mort d'un policia espanyol ahir en un atemptat a Kabul, Rivera va recordar que el terrorisme "ja no és local, sinó internacional", i va assegurar que el seu partit defensarà que Espanya formi part d'una gran aliança per "defensar les nostres llibertats a tots els llocs del món". "Ser europeu és defensar la nostra forma de vida", va indicar.