La Guàrdia Civil va detenir dos homes a Barcelona, un de nacionalitat suïssa i un amb nacionalitat iraniana, integrants d'una organització que pretenia vendre armes de guerra a càrtels de la droga de Mèxic.

Els arrestats oferien llançamíssils antitanc, llançagranades i fusells de precisió i d'assalt als càrtels per assegurar la seva protecció en els trasllats de droga de Mèxic als Estats Units.

La investigació de la Guàrdia Civil, batejada amb el nom d'Operació Agost es va realitzar conjuntament amb l'Agència Antidroga dels EUA (DEA). Una comunicació i intercanvi de dades que es va iniciar quan es van detectar diverses persones que podien dedicar-se al blanqueig de capitals procedents del narcotràfic.

Avançada l'operació, es va comprovar que els sospitosos eren realment traficants d'armes i que volien fer negocis amb càrtels de la droga mexicans.

El passat mes de novembre els dos sospitosos van ser arrestats després de mantenir diverses reunions en un hotel de Barcelona amb altres persones, presumiblement per tancar operacions de compravenda d'armes de guerra.

Entre els objectes decomissats per la Guàrdia Civil hi havia catàlegs d'armes de foc -principalment fusells d'assalt i de precisió-, així com de diverses notes manuscrites amb encàrrecs d'aquest tipus de material.

Els detinguts per tràfic d'armes de guerra, Rahimi F. de 40 anys i Vicent G. de 44 anys, tenien vigent una ordre internacional de detenció emesa per les autoritats dels Estats Units.

La Guàrdia Civil demostra d'aquesta manera la col·laboració estreta que a escala internacional mantenen els diversos cossos policials contra els càrtels.