El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va explicar ahir que l'avió que repatriarà els cossos dels dos policies nacionals morts en l'atemptat de Kabul sortirà avui a les deu del matí cap a l'Afganistan, i va reiterar que aquest acte terrorista va ser "un atac a Espanya".

Des de Barcelona, el ministre va explicar que els altres set policies supervivents en l'atemptat es troben "en bon estat, dins de les circumstàncies", i va detallar que l'agent que havia estat hospitalitzat ja ha rebut l'alta. La previsió del Ministeri és que demà a primera hora es desplaci cap a Kabul un avió Airbus amb la idea que, tan aviat com ho permetin les autoritats afganeses, siguin repatriats els cadàvers dels dos compatriotes morts. En aquest avió viatjarà un nou destacament policial compost per deu policies, que serà l'encarregat de substituir el que fins ara donava servei a la delegació diplomàtica ubicada a Kabul.

El nombre de morts per l'atac talibà es va elevar ahir a dotze, després que la missió de les Nacions Unides a l'Afganistan (UNAMA) confirmés que almenys dos civils van morir durant l'atemptat. Aquests dos morts se sumen a les deu víctimes fins ara conegudes, entre elles els dos policies nacionals espanyols.