El teatre La Passió d'Esparreguera acollirà l'assemblea nacional extraordinària de la CUP del proper 27 de desembre, segons van confirmar ahir fonts de la CUP a aquest diari. En aquesta assemblea és on el partit decidirà, de forma definitiva, si accepta l'acord de la formació amb Junts pel Sí i també si dóna suport a la investidura de l'actual president de la Generalitat en funcions, Artur Mas.

Aquesta assemblea nacional extraordinària se celebrarà després que el passat 29 de novembre les bases del partit es reunissin al pavelló del Nou Congost de Manresa. Allà, la militància del partit va decidir mantenir el veto a la investidura de Mas, però continuar negociant amb Junts pel Sí.

En el cas de Manresa, el pronunciament de les bases no era vinculant i, a més a més, cada militant podia votar més d'una opció. Així, l'opció de mantenir les negociacions amb Junts pel sí i investir un president que no fos Mas va ser l'opció amb més suports, amb 823 vots. La proposta de noves eleccions va rebre 574 suports i 434 vots van ser a favor d'investir Mas però amb condicions. L'última alternativa, amb el suport de 139 persones, era deixar passar les eleccions generals d'aquest diumenge i buscar un acord amb Catalunya Sí que es Pot per abstenir-se en la votació d'un candidat alternatiu a Mas.

En el cas de l'assemblea d'Esparreguera cada militant s'haurà de decantar per donar o no suport a l'acord amb Junts pel Sí, que sempre ha mantingut que el seu candidat a la presidència de la Generalitat és Artur Mas. I fins ara, hi ha programades reunions per tal d'arribar a un acord entre les dues formacions fins al proper 22 de desembre. En el cas que s'arribés a l'assemblea sense cap acord, les bases del partit també haurien de decidir si donen o no suport a la investidura de Mas.

En el que cas que finalment la formació de l'esquerra anticapitalista es decantés per no investir Artur Mas, si el proper 9 de gener no hi ha president de la Generalitat, les eleccions es convocarien automàticament per al mes de març.