La Fiscalia va demanar ahir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ordeni diligències per aclarir de quina manera el Centre de Telecomunicacions de la Generalitat (CTTI) va proporcionar als organitizadors les plataformes informàtiques per a la votació del 9-N i si es van usar fitxers públics amb dades personals.

Segons va informar la Fiscalia General de l'Estat (FGE) en un comunicat, el ministeri públic va presentar ahir un escrit davant de la sala de l'alt tribunal català que investiga el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Educació en funcions, Irene Rigau, per la consulta sobiranista del 9-N, en què sol·licita noves diligències sobre el cas.

En concret, el Fiscal demana al magistrat que ordeni noves diligències per establir fins a quin punt la Generalitat va mantenir "en tot moment i fins al final" un control determinant sobre la preparació i el desenvolupament de la votació, "en oberta contradicció amb la suspensió acordada pel Tribunal Constitucional", segons la nota. El ministeri públic vol saber la forma amb què el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI) va proveir de les plataformes informàtiques que van constituir un dels elements essencials perquè pogués celebrar-se la votació del 9 de novembre de l'any passat.

El fiscal va plantejar aquestes noves diligències després de rebre un informe amb documentació de les empreses que presten serveis informàtics per a la Generalitat en el qual s'observen "elements que inequívocament apunten", segons el ministeri públic, que en el si del marc contractual preexistent entre el CCTI i les contractistes privades "es va encarregar el desenvolupament d'instruments informàtics destinats específicament a ser utilitzats en la votació".

El TSJC va imputar dos dies després de les eleccions el president de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Educació, Irene Rigau, acusats d'organitzar la consulta ciutadana del 9 de novembre del 2014. Els polítics imputats van haver de declarar davant dels jutjats els dies 13 i 15 d'octubre, enmig d'una mostra de suport de la plana major del Govern, de les entitats i partits sobiranistes i d'un nombrós grup de ciutadans que es va manifestar davant del Parlament de Catalunya fent costat als investigats. El 15 d'octubre el president Mas va arribar al TSJC juntament amb la majoria d'alcaldes sobiranistes del país, que també es van concentrar davant de l'edifici del TSJC per mostrar el suport a Mas. El 19 d'octubre el Tribunal també va cridar a declarar cinc testimonis més sol·licitats per la Fiscalia en relació amb la consulta.