Més de 2.800 barcelonins no tenen llar, una xifra que va augmentant, segons una estimació del Servei d'Inserció Social de l'Ajuntament de Barcelona. El coordinador del "Diagnòstic 2015. La situació dels sense llar a Barcelona", Albert Sales, va explicar que 693 d'aquestes persones viuen al carrer, 434 en assentaments i 1.672 estan allotjades en recursos residencials de la Xarxa d'atenció de persones sense llar (XAPSLL).

L'estudi va ser presentat ahir per Albert Sales, la tinent d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i Jesús Ruiz, en representació de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar, que agrupa 31 entitats dedicades a aquest àmbit. El document forma part de la sèrie d'informes bianuals que publica la XAPSLL des del 2011, que mostren l'evolució tant de les persones ateses i els seus múltiples perfils com de la xarxa de recursos d'atenció.

Una informació que es completa amb els recomptes periòdics de persones que dormen al carrer. En l'estudi, a la informació quantitativa s'hi afegeixen les conclusions d'una investigació qualitativa en què s'han fet 120 hores d'observació als carrers de la ciutat i s'han entrevistat més de 50 persones que passen les nits al ras.