Els talibans van negar ahir que l'ambaixada espanyola fos l'objectiu de l'atac de divendres contra un habitatge annex a la missió diplomàtica a Kabul i van assegurar que van atacar l'edifici perquè era utilitzat "per americans i britànics" per intercanviar informació d'intel·ligència. En l'atac hi van morir dos policies espanyols.

"Espanya és un dels països invasors i els seus soldats estan lluitant al nostre país, per la qual cosa estan entre els objectius. Però particularment aquest atac no estava planejat ni va ser perpetrat contra l'ambaixada espanyola o els seus diplomàtics", va assegurar el portaveu talibà Zabihullah Mujahid. Va afegir que "si ara els espanyols estan connectant la casa d'hostes amb la seva ambaixada és cosa seva", i va insistir que van atacar l'edifici "sota el nom d'una casa d'hostes utilitzada per espies de diversos països invasors". Segons el portaveu talibà, els "espies" estrangers usaven la casa, "al costat" de l'ambaixada espanyola, per fer-hi "plans". El ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va recordar ahir que els insurgents van reivindicar que l'objectiu de la seva acció era la casa d'hostes, situada al costat de l'ambaixada a Kabul, i que també les autoritats afganeses "s'han referit en tot moment" a un atac contra aquesta casa de convidats.

En un missatge a Twitter per reivindicar l'autoria de l'acció, Mujahid va dir divendres poc després que comencés l'atac que diversos atacants suïcides havien penetrat a "una casa d'hostes dels estrangers invasors". El portaveu del Ministeri d'Interior afganès, Sediq Sediqqi, va confirmar que la casa atacada "pertany" a l'ambaixada espanyola, igual que el cap del Departament d'Investigació Criminal de la Policia de Kabul, Faraidoon Obaidi. A l'edifici que va ser "directament" assaltat residien els "guàrdies" de la missió diplomàtica, va confirmar Obaidi, que va aclarir que les "parts de l'ambaixada on s'allotjaven l'ambaixador, el seu número dos i els diplomàtics no van ser atacades".