L'alcalde de Los Angeles, Eric Garcetti, va defensar ahir la decisió de tancar més de 900 escoles públiques a causa d'una amenaça "creïble" i anit esperava que, després de la investigació de les autoritats, la situació no sigui "res".

"La decisió de clausurar les escoles no la prenc jo, però hi dono suport com a alcalde de la ciutat", va afirmar Garcetti en una conferència de premsa. "Esperem que tot això no sigui res, però sóc aquí per donar suport a la mesura. La meva prioritat és mantenir la ciutat segura", va afegir l'alcalde.

El cap de la Policia d'Escoles de Los Angeles, Steve Zipperman, va recordar que la investigació seguirà el seu curs i que les escoles de l'àrea metropolitana romandran tancades fins que les autoritats completin la inspecció de tots els campus. Per la seva banda, el cap de la Policia de Los Angeles, Charlie Beck, va dir que l'amenaça l'havien rebut en un correu electrònic diversos membres del departament escolar del districte de Los Angeles, la xarxa d'escoles públiques més gran de Califòrnia, que té matriculats més de 700.000 estudiants.

El correu va ser rastrejat a una adreça IP de la ciutat alemanya de Frankfurt, encara que Beck va indicar que el lloc de procedència de l'amenaça hauria pogut ser falsejat i que se sospita que el seu origen "és molt més proper". El cap policial va indicar que el contingut d'aquest correu electrònic amenaçava diverses escoles amb "artefactes explosius, fusells d'assalt i pistoles automàtiques". Per això, el superintendent del departament escolar, Ramon Cortines, va prendre la decisió de tancar totes les escoles públiques tot i que la ciutat de Nova York va rebre la mateixa amenaça i les seves autoritats van descartar prendre mesures perquè no la van considerar creïble.

"Les mesures aplicades a Los Angeles han estat una reacció exagerada", va dir el cap de la policia de Nova York, William Bratton. "Aquesta reacció [de Los Angeles] és la pretesa per la persona que ha enviat aquestes amenaces", va afegir Bratton, que va advertir que les autoritats "no han de permetre que augmenti el pànic entre la societat".

Per la seva banda, el president dels Estats Units, Barack Obama, va ser informat ahir sobre el tancament de més de 900 escoles a Los Angeles, i va oferir l'ajuda del govern federal a les autoritats locals. "El president ha estat informat de la decisió presa per les autoritats locals. Al final, són els equips de resposta d'emergències que lideren aquest tipus de situacions i han de vetllar per la seguretat de les seves comunitats", va indicar el portaveu de la casa Blanca, Josh Earnest.