El Govern va fer continuar amb el 9-N una empresa que temia incomplir la llei

17.12.2015 | 00:00

La Generalitat va ordenar que seguís endavant els seus treballs una empresa contractada per a la gestió del 9-N, després que aquesta li preguntés si l'encàrrec quedava afectat per la suspensió de la consulta del Tribunal Constitucional (TC) i li recordés el seu "compromís" amb la legalitat.
Arran de l'última documentació remesa al TC, la Fiscalia ha demanat al TSJC noves diligències per aclarir com el Centre de Telecomunicacions (CTTI) va proporcionar les plataformes informàtiques per a la votació i si es van usar fitxers amb dades personals. Entre la documentació hi ha una carta que el director gerent de T-Systems, empresa a la qual la Generalitat va contractar programes informàtics pel 9-N, va remetre al director gerent del CTTI, Jordi Escalé, per saber si l'encàrrec s'havia vist afectat per la suspensió.
La carta va ser enviada el 4 de novembre del 2014, el dia que el TC va suspendre la consulta. En la missiva, T-Systems precisava els tres punts que creia que podien veure's afectats per la suspensió: el web de registre, presentació i publicació de resultats, el suport tècnic durant la recollida de resultats i el suport de guàrdia sobre les infraestructures del centre de processament de dades per possibles incidències tècniques. En el cas que aquests treballs quedessin afectats per la decisió del TC, el responsable de T-Systems sol·licitava a la Generalitat instruccions "detallades" respecte de com havien de procedir a partir de llavors.
"Preguem la vostra ràpida resposta, ja que aquest és un assumpte sensible per a la nostra organització, compromesa amb el compliment estricte de la legalitat i a la vegada amb una excel·lent prestació de serveis", remarcava la carta. El 7 de novembre, el director gerent del CTTI va respondre a T-Systems que el president del CTTI havia recollit l'opinió dels serveis jurídics del Govern, que concloïen que "cap de les activitats no resulten explícitament afectades" per la resolució del TC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El Comitè Federal votarà una resolució a favor de l´abstenció i una altra en contra

El Comitè Federal votarà una resolució a favor de l´abstenció i una altra en contra

La vintena de delegats del PSC donaran suport a la proposta dels socialistes bascos de mantenir el...

Iceta no veu risc de ruptura amb el PSOE i insisteix que defensarà el «no»

"Avui no col·lidirem amb el PSOE, venim a expressar els nostres arguments", diu a l'entrada del...

La militància convergent avala el nom del PDECat amb el 86 % dels vots

La militància convergent avala el nom del PDECat amb el 86 % dels vots

En la consulta als associats, només hi participa una mica més del 30 % dels censats registrats

Enllaços recomanats: Premis cinema