El santvicentí Joan Baptista Costa, número 20 per Barcelona a la llista d'En Comú Podem, explica que el "canvi" que enarbora la confluència d'esquerres "no són grans elucubracions, són fets concrets de la vida de la gent". Per a Costa, que ahir va participar als xats electorals de la web de Regió7, "el canvi ja s'està realitzant, per exmple l'Ajuntament de Barcelona ha ampliat els recursos destinats a les beques de menjador".

Costa, que destaca del programa de la seva formació la proposta d'una Renda Bàsica Ciutadana per "garantir la dignitat" dels ciutadans, insisteix que cal "un procés constituent a Catalunya i un a la resta de l'estat espanyol". Sobre el procés català, Costa defensa "un referèndum per decidir quina opció prenem, a partir de poder debatre les opcions".

Sobre els problemes viaris al Bages, el santvicentí proposa un "rescat de l'autopista", i diu que "algun dia caldrà saber el motiu pel qual això sigui tan difícil, quan a Madrid Convergència ha votat l'alliberament d'autopistes a la resta de l'estat i de la mateixa empresa".

En matèria laboral, Joan Baptista Costa proposa "que hi hagi inspeccions perquè els treballadors per compte aliè no siguin forçats a fer-se autònoms".