La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, va assegurar ahir a Sant Vicenç que les eleccions de diumenge també són importants per a Catalunya "perquè ens toca defensar moltes coses en risc", i per això va fer una crida a un vot massiu "que reforci l'independentisme". Munté va fer costat a l'alcalde de Sallent i candidat número 8 de Democràcia i Llibertat per Barcelona, David Saldoni, en un acte de campanya a l'auditori de Sant Vicenç, davant d'una setantena de persones.

La vicepresidenta va negar que el 20-D "ens quedi lluny", i va dir que és una oportunitat "per reforçar el resultat del 27-S i caminar cap a l'estat propi", entenent que aquesta és l'única manera "per blindar els nostres drets i poder avançar". I és que, segons Munté, "volem ser independents, però també volem poder-ho negociar amb Madrid, perquè la independència no és incompatible amb el diàleg, la negociació i el pacte".

Per continuar avançant cap a l'estat propi, Munté va apuntar en la necessitat de treballar "per eixamplar encara més la majoria independentista", i alhora "per poder investir Mas i formar govern". En aquest sentit, "sabíem que era un repte gegantí i no ens podem donar per vençuts a la primera dificultat", i es va mostrar "plenament convençuda que arribarem a un acord". Mentrestant, va reiterar la importància de "defensar el nostre autogovern a Madrid davant del PP, que actua contra la democràcia, els drets socials i la immersió lingüística".

El candidat bagenc al Congrés, David Saldoni, també va fer una crida "a mobilitzar la gent que coneixem amb voluntat de refermar-nos amb el nostre president i amb el nostre projecte nacional".

L'acte es va acabar amb el públic dempeus cantant Els Segadors