L'alcalde de Sallent i candidat número 8 per Democràcia i Llibertat al Congrés, David Saldoni, diu que les eleccions de diumenge són clau "per fer possible el mandat democràtic del 27-S, portar al Congrés els acords del Parlament, i pactar la independència".

Saldoni, que va fer aquestes declaracions al xat de Regió7, pensa que la crida a l'abstenció de la CUP "és un greu error, perquè hem de reivindicar la nostra posició també a Madrid, i més quan hi haurem de negociar la sortida de l'estat". I és que opta per centrar la política en el full de ruta aprovat pel Parlament, entenent que "la DUI ha de ser l'última de les opcions, i abans encara hi ha camí per recórrer". Alhora, diu que s'haurà d'estar atent a una possible reforma constitucional en què, si es dóna, "també hi serem per no trobar-nos amb reformes que probablement pretendran restringir encara més els drets del poble de Catalunya". Defensa un sistema impositiu "que fomenti l'economia productiva", i "un gran acord que preservi les pensions", i això passa per unes agències de la Seguretat Social i Tributària pròpies.

Com a alcalde bagenc, una tasca "del tot compatible" amb la de diputat al Congrés, diu que treballarà per fer front al dèficit en infraestructures de la comarca.