Els tres germans Roca: Joan, Josep i Jordi, han desitjat unes bones festes nedant amb els taurons de l´Aquàrium de Barcelona, que enguany celebra el seu 20è aniversari. Com ja és tradició per aquestes dates, el centre marí de temàtica mediterrània més important del món felicita el Nadal amb una immersió en un tanc on hi viuen dues classes de taurons: el solraig de sorra (Carcharias taurus) i el tauró gris (Carcharhinus plumbeus).

Els reconeguts cuiners s´han submergit a l´Oceanari, únic a Europa, amb 36 metres de diàmetre, 5 de profunditat i més de 4,5 milions de litres d´aigua on hi viuen més de vuitanta espècies tan diverses com taurons, rajades, orades, morenes... Allà hi han desplegat una pancarta amb la seva felicitació nadalenca: "Segueix el teu estel". El petit dels germans, Jordi Roca, ha estat l´encarregat de desplegar el cartell de felicitació de Nadal nedant amb els taurons de L´Aquàrium. Joan i Josep Roca han acompanyat al seu germà des de la gàbia on han pogut veure de prop les diferents espècies que habiten a l´Oceanari. Abans, Maria José Peretó, directora de L´Aquàrium de Barcelona, els ha obsequiat amb tres camises de cuiner personalitzades amb el logotip del 20è aniversari del centre marí i el del restaurant El Celler de Can Roca.

Aquest matí ha estat el primer cop que els germans Roca es submergien entre taurons. Després de la immersió, Joan Roca ha explicat que no cuinarà "plats que continguin aleta de tauró ja que la pesca d´aquests animals per al consum humà, especialment per fer sopa d´aleta de tauró, els ha convertit en una espècie en perill d´extinció". El germà petit, en Jordi Roca, s´ha inspirat amb els taurons per elaborar uns nous postres en forma d´aleta de tauró "basat en un gelat referent dels anys 80 que era el tiburón".

Per la seva part, Josep Roca, s´ha mostrat "molt agraït a L´Aquàrium" per comptar amb ells per viure aquesta experiència i ha explicat que "hi ha molta gent que ho passa malament i que necessita molta ajuda". Per això, aquesta col·laboració amb Metges Sense Fronteres és per als Roca una tasca "importantíssima perquè ens fa pensar també en tota la gent que no té la sort que ens toca viure a nosaltres".

Els cuiners han expressat que si s´han de mullar per una bona causa, "millor mullar-se aquí amb taurons". Tots tres han descrit l´experiència com a "genial, fantàstica i extraordinària". "Tornarem a repetir-ho segur i, per què no, fer immersions al mar ja que no ha estat tant difícil com ens pensàvem", han assegurat.