Un menor que l'any passat va participar al metro de Barcelona en una agressió racista a un passatger de trets orientals, que va ser gravada i difosa a Internet, ha estat condemnat a 6 mesos d'internament en règim tancat i a un any de llibertat vigilada, segons han informat fonts judicials.

El jutge ha imposat al menor aquesta condemna, que ja ha complert parcialment, com a autor material de l'agressió, en considerar que va cometre un delicte contra la integritat moral i una falta de lesions.

La sentència obre la porta a la suspensió de la condemna a condició que no torni a delinquir i segueixi un programa reeducatiu contra la discriminació social i el racisme. També un altre menor que acompanyava el primer, va presenciar els fets i es va burlar de la víctima, ha estat condemnat a 4 mesos de llibertat vigilada. Aquests dos menors s'havien concertat amb un altre jove major d'edat, que va gravar l'agressió amb el seu telèfon mòbil i la va difondre en les xarxes socials, uns fets pels quals serà jutjat el mes de gener vinent.

En el seu escrit d'acusació, el fiscal demana per a aquest jove, de nom Jaume, tres anys de presó per un delicte contra la integritat moral, un altre contra els drets fonamentals i les llibertats públiques en la seva modalitat de provocació a la discriminació, a l'odi o a la violència per motius xenòfobs i racistes, i d'una falta de lesions.

El fiscal també demana que se li imposi una ordre d'allunyament respecte de la víctima durant un període de tres anys, així com que l'indemnitzi amb 9.000 euros pels danys morals derivats de la "gratuïta i brutal agressió" així com per la seva difusió "massiva i indiscriminada" a través de les xarxes socials.