El conseller de Salut de la Generalitat en funcions, Boi Ruiz, va sortir ahir en defensa de l'expresident del Col·legi de Metges, el doctor Miquel Vilardell, que és de Borredà i està imputat en el cas Traiber, que investiga el cobrament de comissions per part de professionals mèdics per col·locar a pacients pròtesis caducades i en mal estat d'aquesta empresa de Reus.

"És una qüestió que ni li va ni li ve i cal una resposta ràpida. Estem davant d'un error d'una dimensió important", va etzibar el conseller. "No pot crear-se cap ombra de dubte sobre la seva honorabilitat", va afegir el conseller. Boi Ruiz també va negar que es reunís amb cap representant de Traiber, com insinua el sumari del cas, que recull anotacions de l'agenda de trobades de l'empresa: "Ni els conec, ni hem fet cap reunió". "S'hauria d'esclarir com més aviat millor".

El conseller de Salut Boi Ruiz va considerar que "no és de rebut" que el doctor Vilardell, expresident del Col·legi de Metges, aparegui en el sumari de la peça separada 4 del cas Innova per suposats delictes de prevaricació, blanqueig, malversació, estafa o tràfic d'influències, relacionats amb l'ús de pròtesis de l'empresa Traiber.

El titular de Salut creu que Vilardell ha estat imputat "simplement perquè era el president del Col·legi de Metges", tot i no haver tingut cap relació amb aquesta qüestió, com el mateix Vilardell va assegurar aquesta setmana.

"Una persona de la trajectòria i de la categoria professional com el doctor Vilardell necessita una resposta ràpida", va afirmar ahir el conseller.

D'altra banda, el sumari del cas també recull anotacions de les agendes de reunions de l'empresa, on figuren trobades amb el llavors conseller d'Empresa Josep Maria Mena (2012); amb el conseller de Salut, Boi Ruiz (2011) i, fins i tot, hi ha una referència al President de la Generalitat, Artur Mas (2010). El conseller de Salut ha negat qualsevol contacte de manera rotunda: "A aquesta empresa ni la conec ni he fet cap reunió. Desconec el contingut del sumari", va dir Ruiz, alhora que recordava que el Govern ja es va personar com a acusació en el cas.