Regió 7

Avui són cridades a les urnes 36.510.952 persones, 731.744 més que fa quatre anys

Malgrat el nivell d'alerta antiterrorista, el govern espanyol només ha reforçat la seguretat amb 1.700 agents més

20.12.2015 | 07:37
Preparatius de les paperetes ahir al col·legi electoral madrileny Ortega y Gasset
Preparatius de les paperetes ahir al col·legi electoral madrileny Ortega y Gasset

Un total de 36.510.952 persones, 1.583.560 de les quals són joves que podran votar per vegada primera en unes eleccions generals, són cridades demà a les urnes en uns comicis davant els quals el govern espanyol ultimava ahir el dispositiu que n'ha de garantir el desenvolupament normal.
La secretària d'Estat de Comunicació, Carmen Martínez Castro, i el subsecretari del Ministeri de l'Interior, Luis Aguilera, van comparèixer al Centre de Dades habilitat pel govern per seguir les eleccions en un dels pavellons del recinte firal Ifema de Madrid.
Avui, tant la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, com el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz,
tenen previst cap a dos quarts d'onze de la nit d'informar de les dades que hi hagi fins a aquesta hora i que el govern estima que seran ja molt properes a les del resultat final.
És el que van explicar Martínez Castro i Aguilera, que van informar que ells, per la seva banda, compareixerien avui al matí en tres ocasions.
La primera, a dos quarts d'onze del matí per informar de l'obertura dels col·legis; la segona, a dos quarts de tres de la tarda per donar les dades de participació fins a les dues, i la tercera, a dos quarts de set, amb xifres dels votants fins a mitja hora abans.
Totes les dades poden consultar-se a la pàgina web habilitada (resultadosgenerales2015.interior.es). El cens de votants registra un augment de 731.744 persones respecte a les celebrades el 20 de novembre del 2011.
Per vegada primera votaran en unes generals 1.583.560 joves que han complert la majoria d'edat des de les celebrades fa quatre anys. Si la comparació és amb les últimes eleccions d'àmbit estatal, les municipals del mes de maig, són 223.061 els electors que des de llavors han aconseguit la majoria d'edat.
Per garantir la seguretat de la jornada es tenia previst de desplegar 91.700 agents de les forces i cossos de seguretat de l'estat, entre ells 28.803 policies i 44.221 guàrdies civils, al costat dels membres de les policies autonòmiques i 13.000 policies municipals i efectius de protecció civil.
Davant la pregunta de si en aquesta ocasió hi ha algun reforç especial a causa del nivell d'alerta antiterrorista en el qual es troba Espanya, Aguilera va explicar que s'ha augmentat en 1.700 el nombre d'efectius respecte a altres eleccions.
Avui es triaran 350 diputats i 208 senadors, i per cobrir aquests escons s'han proclamat 605 candidatures a la Cambra baixa i 657 més a l'alta. Al Congrés, hi aspiren 2.263 homes i 2.090 dones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Enllaços recomanats: Premis cinema