La Junta Electoral de Reus va acordar ahir incoar un expedient sancionador al conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila, a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i al delegat de la Generalitat en el Camp de Tarragona, Joaquim Nin, per la inauguració d'unes obres en campanya electoral.

Segons una denúncia presentada pel PSC i per Ciutadans el 14 de desembre, els tres polítics convergents van realitzar "una visita de caràcter inaugural" a les obres de reforma del tram de la carretera TV-3141 que connecta el Santuari de la Misericòrdia amb la rotonda T-11 de Reus. Les obres d'aquest tram, de 400 metres, incloïen la construcció de la vorera i d'un carril bici, la millora de l'accés a la rotonda de la T-11 i la millora de la superfície del ferm, amb un cost de 525.000 euros, finançats, la majoria, per la Generalitat i per l'Ajuntament de Reus.

La Junta Electoral considera que aquests fets podrien ser constitutius d'una infracció de l'article 50 de la Llei Orgànica 5/1.985, que regula el Règim Electoral General. L'article diu que, "des de la convocatòria de les eleccions i fins a la seva celebració, queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts".