"Per fi s'ha vist que el referèndum també va lligat als drets socials; és a dir, que els drets nacionals poden anar de la mà dels socials: nosaltres defensem les dues coses de la mateixa manera". Així explicaven satisfets, anit, a l'Espai Roig de Manresa, Gheorghe Marin Berchesan (ICV), Nil Català (Podem) i Ricard Sánchez (EUiA) la remuntada que ha experimentat la marca Podem a Manresa aquestes eleccions, amb 4.400 vots més que en els comicis del 27S -fa tot just tres mesos-, quan van presentar-se sota el nom de Catalunya Sí que Es Pot i a Manresa van aconseguir només 2.100 vots.

Els bons resultats a nivell local d'En Comú Podem també es deuen, segons Dídac Escolà, el regidor de Podem a Manresa, al fet que "es tracti de campanyes diferents". En aquest sentit, Escolà remarcava que "no hem de perdre de vista que Podemos ha estat un partit dissenyat per a aquestes eleccions: les generals" i que, en aquesta ocasió, "hi ha ajudat molt la implicació d'Ada Colau i les companyes han fet una gran campanya". El regidor de Podem es mostrava "molt content" i assegurava que els resultats "demostren que es pot canviar la situació catalana".

Nil Català admetia encara un tercer factor que ha fet pujar, a Catalunya, el partit de Pablo Iglesias: "el fet que molts votants de la CUP, en un cas excepcional com aquestes eleccions generals, han decidit votar i ho han fet en una cosa que els beneficia".

L'ambient a l'Espai Roig anit, a l'inici de l'escrutini era alegre però no desfermat. Al costat de Berchesan, Català i Sánchez -a més de Laura Massana i Albert Marañón- seguia els resultats el candidat número 20 d´En Comú Podem al Congrés, Joan Baptista Costa. Costa, visiblement satisfet, declarava a aquest diari: "el que queda clar és el dret a decidir és la primera força a Catalunya; i a l'estat espanyol, que semblava una fita molt difícil, l'hem aconseguit situar en una posició important". Costa sentenciava: "defensar aquest discurs sobre el dret a decidir a Madrid ens semblava que volia dir perdre vots i jo crec que aquest és el gran èxit de Podem i de Podemos: haver aconseguit aquests resultats defensant el dret a decidir".